De geboortesteen voor geluk en gezondheid

Velen geven de nieuw geborene of de ouders dan ook een geboortesteen mee op die weg. Iedere ouder wil haar of zijn kind een leven lang geluk, voorspoed en gezondheid meegeven op die lange weg die een leven kenmerkt. Dat kan door een steen, die gelieerd is aan de maand waarin een kind geboren is, in een hanger te laten verwerken. Het blijft een mooi geschenk om een ketting met geboortesteen te laten maken voor later. Op die manier wordt de geboortesteen een sieraad voor het hele leven.

Welke geboortestenen zijn er?

Iedere periode, ieder sterrenbeeld ofwel iedere maand heeft zijn eigen geboortesteen:

 • Geboortesteen januari: granaat
 • Geboortesteen februari: amethist
 • Geboortesteen maart: aquamarijn
 • Geboortesteen april: diamant
 • Geboortesteen mei: smaragd
 • Geboortesteen juni: lichte amethist
 • Geboortesteen juli: robijn
 • Geboortesteen augustus: peridot
 • Geboortesteen september: saffier
 • Geboortesteen oktober: rozenkwarts
 • Geboortesteen november: geel topaas
 • Geboortesteen december: blauw topaas

Krachten van een geboortesteen:

Dankzij de krachten die edelstenen in zich bergen, wordt de ontvanger gevrijwaard van ziekten en beschermd door magische, oude krachten. Een hanger met een geboortesteen is een van de meest bekende voorwerpen uit oude religies als bescherming tegen kwaad en tegenspoed. Door gebruik te maken van de geboortesteen en daar een hanger of ander mooi sieraad van te laten maken, draagt de steen bij aan de gezondheid van de drager. Het is iets dat de ontvanger in principe altijd om zich heen heeft of bij zich draagt.

Een geboortesteen als cadeau:

Een geboortesteen in een zilveren of gouden hanger is een heel bijzondere gift. Door de steen of steentjes wordt je herinnerd aan een bijzondere gebeurtenis. Zo wordt de granaat geboortesteen (januari) verbonden met de ark van Noah die hij verlicht zou hebben. Het is de steen die de ridders en krijgers droegen en die hen moest beschermen. Op die manier is de granaat als geboortesteen bedoeld om de drager te beschermen tegen onheil, tegen leed en tegen ziektes. Met de geboortesteen ketting geeft iemand een van de 12 stenen die samen verbonden zijn met de dierenriem, maar ook met de twaalf zonen van Israƫl.

Altijd een verbinding met de natuur:

Door de geboorte te verbinden met een geboortesteen ontstaat een innige verbondenheid met de natuur en met het magische. Samen vormen ze een ijzersterke eenheid die positieve machten bundelt ten gunste van de nieuwe wereldburger. Een topaas maakt mannen intelligent en vrouwen vruchtbaar en gelukkig. De smaragd heeft een genezende kracht en de robijn bevordert het zelfvertrouwen en de individualiteit. Zo ontvangt je een compleet stel kwaliteiten die op de verdere levensweg van groot belang zullen blijken te zijn. Want wie de geboortesteen ontvangt die wordt verrijkt met de kracht van de stenen.

De geboortesteen als beschermer

De geboortesteen is een talisman, een bescherming tegen het kwade, tegen demonen. Zelfs wie niet gelooft in die speciale bescherming, zal moeten erkennen dat edelstenen iets heel speciaals hebben. Ook dat is een van de redenen dat men de geboortesteen geeft, als een hele speciale gift voor een nieuw leven. Een geboortesteen is dus meer dan een bijgeloof of een spirituele gift. Met de geboortesteen wordt een nieuwkomer welkom geheten op deze aarde. En daarmee is de geboortesteen een prachtig geschenk geworden.