Een dierbare herinnering in een vingerafdruk sieraad

Sommige momenten en mensen in je leven wil je vastleggen. Dit kun je doen door een foto van je dierbaren te maken en deze in je huiskamer te zetten. Toch vragen bepaalde omstandigheden om iets anders, een zekere verbondenheid met een geliefd persoon die je dicht bij je wilt voelen en wilt houden. Een sieraad met vingerafdruk geeft je precies waar je naar op zoek bent.

Wat is een vingerafdruk sieraad?

Iedere vingerafdruk is uniek. Een vingerafdruk is dus heel persoonlijk en dat maakt het idee achter een sieraad met vingerafdruk extra bijzonder. Je maakt een vingerafdruk van de persoon die je op het sieraad vereeuwigd wil hebben. Vervolgens wordt deze afdruk op zorgvuldige wijze op het gekozen sieraad aangebracht, met onze speciale machines kunnen wij zeer nauwkeurig jou digitale foto of scan verwerken tot een prachtige hanger. De afdruk wordt dan dusdanig in het sieraad gegraveerd, dat het duidelijk herkenbaar is.

Een vingerafdruk sieraad dat bij je past

Veel gedragen sieraden zijn kettingen met een hanger en ook ringen zijn populaire sieraden. Het is dan ook goed om te weten dat vingerafdruk sieraden niet alleen als ring, maar eveneens als ketting met een hanger met vingerafdruk verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een sieraad dat een afdruk van je dierbare bevat en je hebt bovendien een stijlvol sieraad dat helemaal bij jouw persoonlijkheid past. Er is keuze uit verschillende ontwerpen. Dat varieert van een simpele, elegante ronde hanger tot een robuuste, brede ring. Uiteraard zijn er ook armbandjes verkrijgbaar waar een vingerafdruk op past.

Gouden en zilveren sieraden met een vingerafdruk

Een vingerafdruk kan op gouden of zilveren sieraden aangebracht worden, wij maken jou hanger uit 925 Sterling zilver of 14 karaat goud. Al onze edelmetalen zijn van deze hoge kwaliteit. De grootte van het sieraad is natuurlijk bepalend voor het type afdruk dat je kiest. Een hanger met vingerafdruk kan bijvoorbeeld de hele hanger vullen, maar je kunt tevens kiezen voor een combinatie van een afdruk en een persoonlijke tekst. Dit laat je op een hanger in klavervorm graveren, of op een hartje. Bij kinderen zijn de vingerafdrukken soms nog niet duidelijk gevormd. Dan kan het mooier zijn om een handafdruk of zelfs een voetafdruk te kiezen, die in grootte teruggebracht worden naar de verhoudingen van het sieraad.

Kies een persoonlijk sieraad met vingerafdruk

Vaak kiezen mensen voor een sieraad met een vingerafdruk nadat een dierbare is overleden. Op deze manier draagt men een tastbare herinnering aan de persoon bij zich. Toch hoeft een overlijden niet altijd de aanleiding te zijn om een afdruk op een sieraad te laten graveren. Want ook vreugdevolle gebeurtenissen als een geboorte of een huwelijk zijn aanleiding om een vingerafdruk op een sieraad aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor een hanger met twee vingerafdrukken om een verloving te vieren. En een voetafdruk bij een geboorte. Ook als je op zoek bent naar een mooie herinnering aan je huisdier, kun je dit met een afdruk in een sieraad vastleggen. In dat geval wordt het uiteraard een afdruk van een poot.

Hoe maak je een afdruk voor een hanger met vingerafdruk?

Er zijn verschillende manieren om een vingerafdruk te maken. Op het moment dat iemand overleden is, is het mogelijk om aan de uitvaartonderneming te vragen om dit te doen. De uitvaartonderneming heeft de beste spullen om een duidelijke vingerafdruk te maken. Als je weet dat een dierbare binnenkort zal overlijden, kun je uiteraard samen de herinnering nog waardevoller maken door alvast een vingerafdruk voor een hanger te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door de vinger met een potlood in te kleuren en de afdruk op papier te zetten. Of je gebruikt een stempelkussen. Let erop dat de contouren duidelijk zichtbaar zijn, zodat de afdruk het mooiste resultaat geeft op je vingerafdruk sieraad. Voor een uitgebreide uitleg over het maken van de vingerafdruk verwijzen wij graag naar de uitleg op ons blog vingerafdruk maken.